Bâlciul meșteșugarilor

 
Celaru, Dolj
Ștefan cel Mare, Olt
Corabia, Olt

Activitatea educațională ”Bâlciul meșteșugarilor” s-a desfășurat în cadrul lunii octombrie,  luna Prof 21, la Școala Gimnazială ”Înv. M. Georgescu” Celaru din județul Dolj, la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din județul Olt dar și Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”din Corabia, județul Olt ca o primă activitate a proiectului de parteneriat ”Învață să fii eco!”  dintre aceaste unități școlare, derulat pe parcursul anu [...] vezi tot la despre »

Abilități vizate: Abilități practice   Interrelaționare  

Metode folosite: Metode şi tehnici de învăţare prin colaborare şi cooperare la training şi/sau în sala de clasă   Economia Circulară (video)   Video: Povestea lucrurilor  

Activitatea recentă

 

23 mai 2018
vezi activitatea »

Profesor membru

"Balciul mestesugarilor" isi desfasoara activitatile periodic in judetul Olt, in urmatoarele unitati de invatamant: Colegiul National Alexandru Ioan Cuza, Corabia si scolile gimnaziale Vadastrita, Urzica, Stefan cel Mare. Activitatile elevilor sunt postate pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/viitordurabil2100.


Postat la activitatea Bâlciul meșteșugarilor

 

Nu mai exista înregistrări.
Activitatea educațională ”Bâlciul meșteșugarilor” s-a desfășurat în cadrul lunii octombrie,  luna Prof 21, la Școala Gimnazială ”Înv. M. Georgescu” Celaru din județul Dolj, la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din județul Olt dar și Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”
din Corabia, județul Olt ca o primă activitate a proiectului de parteneriat ”Învață să fii eco!”  dintre aceaste unități școlare, derulat pe parcursul anului școlar 2015-2016. 

Din nevoia de colaborare și interrelaționare în vederea atingerii obiectivului unanim  acceptat de elevi ”Noi construim un viitor durabil. Învață să fii eco!”, postat de aceștia pe pagina de facebook https://www.facebook.com/viitordurabil2100, profesorii Stancu Denisa și Preda Cerasela au dat startul acestei activități educaționale desfășurate la nivel primar și gimnazial al școlilor implicate printr-o campanie de informare privind constituirea elevilor ecologiști în asociația ”Eco-club” prin vizionarea celor 2 filme: ”Economia circulară” și ”Povestea lucrurilor” desfășurată în data de 5 octombrie 2015. 

Prima etapă a activității a constituit-o înființarea unei organizații a elevilor din  clasele V–VIII pasionați de tematica ecologică numită ”Eco-club”, membrii săi urmând a fi regizorii principali ai întregii activități educaționale, folosind ideea de big brother, având astfel de coordonat participarea la activitate a unor elevi din ciclul primar. Acest club al elevilor a conceput un program de organizare și colaborare având ca finalitate realizarea unei expoziții cu vânzare de produse realizate în exclusivitate din materiale reciclabile existente în școală și acasă numită ”Bâlciul meșteșugarilor”. 

Obiectivele vizate de această activitate au cuprins: constituirea de către elevii cu  preocupări ecologiste a asociației ”Eco-club” dar și identificarea și utilizarea materialelor reciclabile la realizarea unor noi produse vandabile. 
Activitatea de expunere a creațiilor elevilor a avut loc astfel: 
21.10.2015 - Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, Corabia, Olt -29 de elevi
23.10.2015 - Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Olt – 20 de elevi
28.10.2015 - Școala Gimnazială ,,Înv. M. Georgescu” Celaru – Dolj – 83 de elevi
Activitățile luminate din plin de soarele cald și auriu al unei toamne bogate în idei și  entuziasm creator, produsele utile și decorative au fost însoțite de prăjituri și fructe de sezon . Elevii au descoperit utilitatea unor lucruri pe care altădată le aruncau și, în echipe, au recreat produse originale, au găsit resurse noi din deșeuri, învățând astfel să  construiască o ”Economie circulară”. Au curățat mediul înconjurător fără să genereze agenți poluatori prin arderea sau depozitarea deșeurilor. Au stabilit în echipă prețuri ale produselor și metode de marketing și publicitate. În cadrul unui târg/expoziție și-au exersat abilitățile antreprenoriale și au început să creioneze posibiliățile dezvoltării unor afaceri. 
Entuziasmul cu care și-au prezentat creațiile și dorința de a cumpăra alte produse ale  colegilor au antrenat atât școala cât și comunitatea. 

Noi, echipa acestui proiect vă invităm să urmăriți postările următoarelor activități propuse  din perspectiva dezvoltării durabile https://www.facebook.com/viitordurabil2100 !


Imprimă

DORINA DENISA STANCU

SCOALA GIMNAZIALĂ”ÎN CELARU Celaru, Dolj