Diferiți dar egali

Ar trebui formate grupuri mici - de la 3 la 5 persoane. Fiecare grup este rugat să pregătească o scurtă prezentare - sau o mică reprezentare -  despre o situație din viața obișnuită care arată ceva despre o persoană sau un grup de persoane care sunt acuzate în mod nedrept.


Prezentarea/ reprezentația ar trebui să dureze cca. 1-2 minute fără a vorbi. Ei trebuie, prin urmare, să acționeze destul de clar pentru ca oamenii să vadă ce se întâmplă. Zece-cincisprezece minute ar trebui să fie suficiente pentru timpul de pregătire.


Ca urmare a prezentărilor, s-ar putea face unele puncte cu privire la tipul de situații prezentate. Unele legături ar putea fi făcute și în cazul problemei la scară largă de vină în context național sau global. Membrii grupului ar trebui încurajați să facă acest lucru.

Întrebări pentru reflecție: Cum vă simțiți după exercițiu? Care parte a sarcinii a fost mai ușoară și care mai dificilă? De ce? Care grupuri de persoane sunt cele mai susceptibile de a fi blamate pentru probleme în această localitate / regiune / țară / alte țări? Care ar putea fi consecințele unei învinuiri constante? Poți să relaționezi ceea ce sa discutat aici cu viața de zi cu zi? Cum?