Identificarea aşteptărilor şi temerilor

COLEGIUL NATIONAL "GRIGORE MOISIL" ONESTI , Onești
0

Cum putem identifica rapid aşteptǎarile şi temerile participantilor la training?

    In prima sesiune a unui program de training, dupa exercitiul de cunoastere/ prezentare a participantilor la training, se distribuie fiecǎarui participant câte 2 post-it-uri de culori diferite pentru a-şi nota aşteptǎarile şi temerile referitoare la training. 
    Apoi, fiecare participant isi lipeste cele 2 post-it-uri pe o foaie de flipchart in Pomul Aşteptărilor si Temerilor. Trainerul le citeşte cu voce tare în faţa grupului. 
    Daca aveti timp suficient si ritmul training-ului nu este alert, o alta varianta ar fi ca fiecare participant sa-si citeasca cu voce tare asteptarile si temerile in fata grupului, inainte de a le lipi pe flipchart, pentru a si le asuma si a se responsabiliza totodata pentru propriile asteptari si temeri in procesul de invatare. 
    Este important ca trainerul sa inchida bucla de feedback si sa verifice la finalul programului de training, in ultima sesiune de evaluare, daca participantii au depasit temerile initiale si asteptarile le-au fost implinite. Astfel, participantii si trainerul vor pleca acasa dupa training cu sentimente placute de usurare, satisfactie, multumire si recunostinta pentru experientele de invatare pe care le-au impartasit la training, constientizand si mai bine beneficiile participarii la training si fixand totodata rezultatele invatarii.