Joc de energizare - Pasează ”bătaia”

COLEGIUL NATIONAL "GRIGORE MOISIL" ONESTI , Onești
0

Scop

participanţii la training se vor cunoaşte mai bine, creşte nivelul de energie în grup 


Scop secundar

se poate face procesare pe dependenţa între participanţi şi conştientizarea echipei


Procedeu

        Trainerul/ facilitatorul invităǎ participanţii să formeze un cerc. Pentru a introduce exerciţiul, spune: „o să mă uit la persoana din stânga mea, iar în timpul contactului vizual vom încerca să batem din palme în acelaşi timp (demonstraţie). Apoi, persoana din stânga mea va face acelaşi lucru cu următoarea persoană, urmând ca „bătaia” să treacă prin tot cercul. Ideea este ca în timpul trecerii bătăii din palme să se menţină contactul vizual.
        După o rundă prin tot cercul de acomodare, ritmul poate varia, trainerul/facilitatorul fiind singurul care comandă „mai repede” sau „mai încet”. Totodată, participanţii sunt avertizaţi că ritmul va creşte treptat şi că se pot introduce în joc noi bătăi. În momentul în care în joc circulă în acelaşi timp 4 - 5 bătăi din palme iar nivelul de energie al grupului a crescut suficient, jocul se poate încheia cu aplauze. 


Procesare pe scop secundar:

Trainerul/ facilitatorul întreabă participanţii: 
- V-a plăcut jocul? 
- Ce credeti că se întâmplă într-un joc de echipă atunci când unul dintre jucători scapă mingea sau rupe lantul? 
Trainerul/ facilitatorul le reaminteşte că, pentru a avea cele mai bune rezultate ca echipă, este important ca toţi să-şi aducă contribuţia şi să conştientizeze că depind unii de alţii pentru atingerea obiectivelor si rezultatelor propuse.